Google, únicament gratuït per a l’ús personal i amb un màxim de 15 GB

Google ha eliminat la seva versió gratuïta, coneguda com a G Suite o G Suite Legacy Free, amb el que els usos professionals i empresarials passaran a ser de pagament obligatori. No obstant això, per a l’ús personal, i fins a un màxim de 15 GB, els serveis de Google continuaran sent gratuïts.


Les versions gratuïtes per a usos professionals han existit des de 2006 i es va informar en 2012 que s’anaven a eliminar. Google va lliurar un «període de gràcia» perquè les empreses es mudessin a un pla de pagament que s’acomodés a les seves necessitats. Aquest temps de cortesia s’ha estès durant una dècada: el passat 27 de juny ha desaparegut aquest accés gratuït de manera definitiva.
Per a usuaris que utilitzen els serveis de Google a través d’un compte gratuït de Gmail, no hauran de fer res, perquè els serveis continuaran sent gratuïts. D’aquesta manera, podrem continuar utilitzant serveis com YouTube, Google Fotos, o Drive, de manera gratuïta, sempre que no depassem el límit de 15 GB de Drive.
Finalment, també s’ha introduït un altre canvi, en aquest cas en els clients de Google Workspace per a fins educatius, que passaran de tenir emmagatzematge il·limitat gratuït a un límit de 100 TB per a tots els usuaris del lloc.
Contacta amb nosaltres i t’aportem més informació.

Articles Relacionats