Tens ben configurat el teu compte de Google per poder recuperar-lo si et hackegen?

Moltes vegades els nostres clients ens pregunten com podem recuperar un compte de Google del qual han perdut la contrasenya o han piratejat.

És una cosa habitual i per prevenir-ho us expliquem algunes opcions de seguretat bàsiques que podeu configurar abans que això us passi. A més, aquestes opcions són per a tot el vostre compte de Google, que inclou el vostre Gmail i els comptes de YouTube i la resta de serveis de l’empresa.

Fes còpies de seguretat amb freqüència.
Per evitar una pèrdua total de les teves dades, et recomanem que facis còpies de seguretat periòdiques. Google t’ofereix l’eina Google Takeout amb què pots fer-ho molt fàcil ia més pots fer que se t’enviïn còpies periòdiques de les teves dades, per no haver de repetir aquest procés en tot moment.

Guarda les contrasenyes en lloc segur.
Ja us hem parlat altres vegades, de la importància de crear una contrasenya segura. Com que la contrasenya a part de ser més segura també serà més complicada, pot ser que ens oblidem i perdem l’accés al nostre compte.
Per això, és recomanable que utilitzeu un gestor de contrasenyes per poder desar les vostres contrasenyes en un lloc segur.

Activa la verificació en dos passos
Per afegir més seguretat, ja que darrerament ens hem trobat amb molts atacs de phishing. Recomanem activar la verificació en dos passos, que també us hem explicat a un altre article.
Per activar la verificació en dos passos a Google, heu d’entrar a myaccount.google.com/. Allà, a la secció de Seguretat vés a la secció d’Iniciar sessió a Google, i allà dins prem a l’opció de Verificació en dos passos. Aquí, tria el mètode que vulguis utilitzar, ja sigui rebre un missatge al teu mòbil, fer servir una aplicació d’autenticació, o la resta d’opcions disponibles.

Configura un telèfon o correu de recuperació
A més de les opcions esmentades anteriorment, també és important configurar les opcions per recuperar l’accés al vostre compte en cas que el perdis. Aquestes opcions són possiblement el més important per després no lamentar-se, i n’hauries de tenir almenys una configurades.
Teniu l’opció de configurar un telèfon de recuperació. El millor és que sigui el teu número de telèfon mòbil. O pots configurar un correu electrònic de recuperació, que ha de ser una adreça de correu diferent de la que vols protegir, ja sigui de Google o de qualsevol altre servei de tercers.
Per fer-ho, heu d’entrar a myaccount.google.com/. Allà, a la secció de Seguretat vés a la secció de Mètodes per verificar la teva identitat, i fes clic a l’opció de Telèfon o Correu electrònic de recuperació. Aquí, haureu d’escriure el vostre número de telèfon o correu.

Google no ofereix cap assistència
Si heu configurat algun dels mètodes de recuperació anteriors, podreu recuperar el compte. Però si no és així, no hi ha gaire cosa més que puguis fer.
L’únic que proposa a la vostra pàgina d’assistència per quan tots els automatismes fallen és que us creeu un nou compte de substitució. Per tant, és important que la protegeixis prèviament com t’hem indicat.

Articles Relacionats