5 consells de seguretat digital a Internet

Actualment, la majoria de la informació sensible de les empreses es troba a Internet, més específicament als diferents núvols.

Aprofitant que avui és el dia Internacional de la seguretat informàtica us compartim 5 consells bàsics que tot usuari d’Internet hauria de complir.

Has d’estar actualitzat: Tot i que el procés d’actualització pot resultar carregant i moltes vegades ajornem el moment. Hem de tenir present, que moltes actualitzacions de sistemes, programes, plugins o webs es fan precisament per resoldre forats de seguretat que s’han trobat a la versió anterior i que posen en risc les nostres dades.

No descarreguis tot de qualsevol lloc: Un mal costum que tenim, és que ens encanten les ofertes i les coses gratis i per això sense pensar-ho gaire cliquem a descarregar. Igual amb els correus electrònics que tenen un fitxer adjunt que sembla interessant. Primer assegura’t que el lloc web o remitent és segur i després descarrega el contingut.

Gestiona bé les teves contrasenyes: No només es tracta de posar una contrasenya difícil i llarga, sinó també que no tingui tanta relació amb tu, o almenys no una relació tan òbvia com el nom del teu gos o la teva data de naixement. A més, cal intentar variar la contrasenya als diferents portals.

No confiïs a les xarxes de wifi públic: Tot i que és millor no utilitzar-les, pots fer-ho per mirar notícies o veure un vídeo. Però recomanem no accedir a espais d’alt risc, com ara entrar a la pàgina del banc oa les xarxes socials o email.

El mòbil també és un ordinador: Has de gestionar el teu mòbil, com ho fas amb el teu PC. És a dir, descarrega un antivirus i vigila els llocs als quals hi accedeixes.

Articles Relacionats