Ja tenim aquí el nou Windows 11 Tens un ordinador compatible?

Us expliquem algunes millores d’aquest nou sistema operatiu, Windows 11, i els requisits que necessiteu el vostre ordinador.

Avui, dia 5 d’octubre, s’acaba de llançar al món el nou Windows 11, deixant enrere el Windows 10 que va sortir ja fa més de 6 anys. Si sou un usuari habitual de Windows, avui és un dia important. Com que canviem de sistema operatiu, l’eina amb què treballem diàriament durant hores.

Algunes de les millores del nou Windows 11:

Disseny i interfície: Windows 11 porta una nova interfície, més semblant a la de Mac, per al sistema operatiu. Presenta un disseny net amb cantonades arrodonides i tons pastís. El menú Inici també es trasllada al centre de la pantalla juntament amb la barra de tasques. Tot i així, es pot col·locar a l’esquerra, com ara Windows 10.

Integració d’aplicacions Android: Les aplicacions Android arribaran a Windows 11 a través de Microsoft Store i Amazon Appstore.

Millor suport d’escriptori virtual: El nou Windows 11 permetrà configurar escriptoris virtuals de manera més intuïtiva, podent alternar entre diversos escriptoris alhora per a ús personal, laboral, escolar o de jocs.

Transició més fàcil del monitor al portàtil: El nou sistema operatiu us permet connectar i desconnectar un monitor més fàcilment, sense perdre la ubicació de les finestres obertes com ara passa.

Microsoft Teams afegit a la barra de tasques: Teams rep una renovació i s’integrarà directament a la barra de tasques del Windows 11, facilitant-ne l’accés.

Requisits mínims que demana Windows 11

Aquestes són les especificacions mínimes de maquinari que necessitaràs perquè Windows 11 pugui ser instal·lat, i pugui funcionar de manera correcta al teu ordinador.

Processador: 2 o més nuclis de 1 GHz o més, i ha de ser un processador de 64 bits compatible o sistema a un xip (SoC).

Memòria RAM: Necessitaràs un mínim de 4 GB de memòria RAM.

Emmagatzematge: Necessitaràs un mínim de 64 GB d’espai lliure al disc dur on hagis d’instal·lar-lo.

Firmware del sistema: Necessitaràs un ordinador amb UEFI, i compatible amb Secure Boot.

TPM: Necessites compatibilitat amb el Mòdul de plataforma segura 2.0 o TPM 2.0, que des del 2016 és obligatori per al maquinari de qualsevol ordinador amb Windows.

Targeta gràfica: La vostra targeta gràfica necessita ser compatible amb DirectX 12 o posterior, i amb el controlador WDDM 2.0.

Pantalla: Necessitareu una pantalla d’un mínim de 9 polzades en diagonal, amb 720p d’alta definició, i canal de 8 bits per color.

Otros: Necesitarás tener una cuenta de Microsoft, y necesitarás estar conectado en Internet para la configuración inicial y cualquier actualización.

Per saber de manera més senzilla si el teu ordinador és compatible, des del web oficial de Windows et proporcionen una app per comprovar si el teu PC pot executar Windows 11.
Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb el nostre equip tècnic, estaran encantats d’ajudar-te.

Articles Relacionats