logo_esolvo4

Estafa als comentaris Google

En els darrers dies ens hem trobat alguns casos d’estafa digital que afecta els comentaris de Google My Business.

Ens hem trobat alguns casos d’estafa digital que volem comentar, ja que podeu perjudicar empreses que tenen perfil de Google My Business i aquestes solen ser la gran majoria.

S’està fent una estratègia fraudulenta on les empreses en qüestió reben un contacte, normalment a través de correu electrònic d’una “empresa” que els ofereix els seus serveis. Han vist que tenen comentaris negatius al perfil de Google My Business i els volen ajudar a eliminar-los i fer neteja del perfil. Tot amb un cost, evidentment.

Els comentaris negatius de Google no es poden suprimir. No tindria cap mena de sentit que qualsevol negoci pogués eliminar qualsevol comentari, perquè aleshores ningú tindria comentaris negatius. El que sí que es pot fer és impugnar una ressenya a Google perquè ens sembla que és falsa, Google pot revisar la teva sol·licitud ia partir d’aquí ells decidiran si l’esborren o no. Però no hi ha cap botó màgic per eliminar ressenyes que no ens agraden.

Les “empreses” estafadores, es dediquen a fer comentaris negatius i aleshores et contacten per solucionar-te el problema. Per ells és molt senzill, ja que només han d’eliminar les ressenyes que havien publicat prèviament amb perfils anònims.

Abans, trobàvem aquests casos en negocis molt més grans i botigues en línia. Però cada cop més, trobem aquest tipus d’estafa en negocis locals i més petits, als quals les males ressenyes els poden afectar més.

El que cal fer en aquests casos és potenciar i fomentar els bons comentaris i tenir un creixement orgànic de les ressenyes positives, perquè les negatives no tinguin tanta importància. A més, si descobriu una ressenya falsa es pot impugnar a Google.

La lluita contra la ciberdelinqüència a Google My Business

La guerra contra els usuaris que intenten abaixar la reputació d’altres empreses és incessant. És la història interminable de la lluita contra l’SPAM i la ciberdelinqüència a Google.

Els estafadors són aquells ciberdelinqüents que, en última instància, busquen un benefici econòmic publicant ressenyes falses per fer xantatge a les empreses, o bé directament cobrant per la publicació d’aquestes ressenyes.

Aquestes són algunes de les dades del 2020 que Google comparteix amb nosaltres:

Bloquejades o eliminades al voltant de 55 milions de ressenyes fraudulentes i prop de 3 milions de comptes falsos.
Eliminades més de 960.000 ressenyes i uns 30.000 perfils d’empresa falsos a Google Maps.
Revisades i eliminades prop de 160 milions de fotografies i uns 3.5 milions de vídeos que violaven les polítiques de Google Maps.

Contacta amb nosaltres, per tenir més informació.

Articles Relacionats