logo_esolvo4

Saps el que és el Ransomware i com evitar-ho?

El ransomware és una forma de malware que està en auge; bloqueja els arxius o dispositius de l’usuari i després reclama un pagament en línia anònim per a restaurar l’accés.


Alguna vegada t’has preguntat què és tot aquest renou amb el ransomware? Has sentit parlar d’ell en l’oficina o llegit sobre ell en les notícies. Fins i tot pot ser que hagis aparegut ara mateix un missatge emergent en la pantalla del seu ordinador que t’avisa d’una infecció amb ransomware. Bé, si tens curiositat per aprendre sobre el ransomware, has vingut al lloc adequat.
Què és ransomware?
El malware de rescat, o ransomware, és un tipus de malware que impedeix als usuaris accedir al seu sistema o als seus arxius personals i que exigeix el pagament d’un rescat per a poder accedir de nou a ells.
Com pots infectar-te?
El ransomware pot infectar el teu ordinador de diverses formes. Un dels mètodes més habituals actualment és a través de spam maliciós, que són missatges no sol·licitats que s’utilitzen per a enviar malware per correu electrònic. El missatge de correu electrònic pot incloure arxius adjunts parany, com PDF o documents de Word. També pot contenir enllaços a llocs web maliciosos.

Les dades
– Cada dia es produeixen més de 4.000 atacs de ransomware.
– Els arxius adjunts als correus electrònics representen el mètode principal de la propagació de malware.
– Cada dia es creen 230.000 nous exemplars de malware.

Què pots fer?

Presta molta atenció al remitent del correu electrònic.
El tipus d’arxiu adjunt correspon al contingut del correu electrònic?
Revisa el fitxer adjunt perquè no tingui doble extensió.


En Esolvo recomanem rebre formació (i proporcioni-la-hi als teus empleats si ets el propietari de l’empresa) sobre com detectar malspam, llocs web sospitosos i altres estafes. I, sobretot, utilitza el sentit comú. Si alguna cosa sembla sospitós, probablement ho és.
Contacta amb nosaltres per a més informació sobre ciberseguretat.

Articles Relacionats