logo_esolvo4

Canvi i renovació en totes les infraestructures informàtiques del Centre Escolar Empordà

Un any més els centres obren les seves portes i inicien el curs escolar. Les noves tecnologies obliguen a un canvi de format en el món educatiu.

Les escoles s’esforcen cada curs per a adaptar-se. Han quedat enrere aquells anys en què els alumnes anaven a classe amb motxilles més grans que ells, carregades de quilos de llibres.

Normalment no ens parem a pensar que la situació de la majoria de centres és complicada. Trobem diversos edificis, cablejat informàtic instal·lat en pegats, aules amb varietat de PCs i a més, amb el projecte 1×1 s’afegeixen els portàtils. Actualment la majoria d’alumnes i professors van amb telèfons intel·ligents, i ara, afegim les tauletes! Facebook, Twitter, WhatsApp, Spotify, Dropbox… tot via wifi… i això fent-ho sortir per una ADSL estàndard amb una reduïda amplada de banda… com es pot respondre informàticament a la pregunta dels professors: Això no funciona!?

El Centre Escolar Empordà està situat a Roses en una finca de 30.000 m², compta amb quatre edificis. Actualment imparteix els estudis de Parvulari, Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i CFGM administratiu. Conscient que el present i el futur dels seus alumnes passa per a estar en l’avantguarda de les noves tecnologies en la docència, el centre ha apostat per una profunda renovació i actualització de la seva infraestructura informàtica.

Aprofitant les vacances d’estiu s’han passat més de 5 km de cablejat informàtic, enllaçat els diferents edificis amb fibra òptica, estesa la cobertura wifi a tot el recinte, configurades vlans per a optimitzar el trànsit intern, reconfigurat servidors, actualitzat proxy per al control de contingut, balanceig de càrrega i tecnologia wimax per a sortida d’internet…

Des de Esolvo, volem felicitar aquesta iniciativa, que estem segurs que els servirà per a continuar sent un referent d’escola a la província de Girona.

Avui dia en el Centre es gestionen un centenar d’ordinadors,més de 300 portàtils, i 120 tauletes ipad, 925 alumnes i 70 professors amb telèfons intel·ligents… I tot això fa que es controlin unes 650 connexions simultànies.

Finalment, volem agrair al centre la confiança dipositada en nosaltres per a gestionar tots aquests canvis.

Articles Relacionats