logo_esolvo4

Què és la verificació en dos passos? Millora la nostra seguretat?

El principal avantatge de fer servir la verificació en dos passos és el punt extra de seguretat que donem al nostre compte personal.

El nombre de ciberatacs dirigits a particulars i empreses ha augmentat de manera exponencial en els darrers anys. Per aquest motiu és tan important protegir els comptes personals i professionals a Internet: correu electrònic, xarxes socials… Cada cop més hackers accedeixen a tot tipus de comptes i els canvien la contrasenya perquè els propietaris no puguin accedir-hi. Doncs bé, la verificació en dues passes és la millor manera de prevenir aquest tipus de situacions.

La verificació en dos passos, que també rep el nom de doble factor d’autenticació (2FA), és una mesura de seguretat que impedeix que algú sense autorització pugui accedir al compte personal d’un servei determinat. Quan activeu aquesta verificació, per exemple, al correu electrònic, a l’hora d’accedir-hi, a més d’utilitzar la contrasenya has de facilitar un codi únic. Generalment aquest codi s’envia al telèfon mòbil que heu indicat durant el registre mitjançant un SMS.

Val la pena la verificació?

Per descomptat que sí. Imagina que algú es fa amb la contrasenya a través d’un atac de phishing. Si no teniu habilitada la verificació en dos passos, un hacker pot accedir al vostre compte i dur a terme qualsevol acció que et podria repercutir d’una manera negativa. Si, en canvi, teniu habilitada aquesta eina de seguretat, el ciberdelinqüent no podria accedir al compte ja que, encara que tingui la contrasenya, no compta amb el codi necessari per finalitzar el procés.

Quins avantatges ofereix per a la seguretat la verificació en dues passes?

L’avantatge més destacat de totes és que ofereix una capa de seguretat addicional al compte, evitant així que algú entri sense permís i tingui accés a les dades. Diverses anàlisis han demostrat que l’ús de la verificació en dues passes redueix de manera significativa l’èxit dels hackers a l’hora d’accedir a dades alienes.

És fàcil de configurar, ja que en els paràmetres de tots els comptes es pot activar aquesta opció. És un procés molt senzill i ràpid i així es protegeix el compte de la millor manera possible.

A Esolvo oferim solucions de qualitat per a empreses. Per a qualsevol consulta i dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.

Articles Relacionats